HTML

Az oroszok már nincsenek a spájzban...

Minden, ami Oroszország - politika, gazdaság, társadalom, kultúra.
Rólunk bővebben: ars blogotica
Ide írhatsz nekünk
Legelkötelezettebb rajongóinknak: Facebook- és Iwiw-klub

Friss topikok

Címkék

abházia (6) abramovics (3) abszurd (5) agresszió (3) alekszij (3) alkohol (6) animáció (13) autó (3) british council (3) bulvár (3) bush (4) cccp (4) cenzúra (3) csecsenföld (4) déli áramlat (5) dél oszétia (8) demokrácia (5) elnök (3) elnökválasztás (8) energia (3) esterházy (3) eu (9) film (11) foci (5) gabona (3) gáz (35) gazdaság (29) gazprom (25) gázvezeték (8) gázvita (5) gorbacsov (5) grúzia (12) gyurcsány (5) háború (8) hodorkovszkij (4) hoki (3) infláció (4) interjú (3) irodalom (7) janukovics (3) jelcin (4) juscsenko (5) kampány (3) karácsony (4) karikatúra (6) kaszparov (3) kaukázus (6) kémkedés (3) képek (6) kína (3) költészet (3) korrupció (4) koszovó (5) kritika (3) kudrin (3) külpolitika (11) kultúra (25) kvn (4) leningrád (7) litvinyenko (3) magyar (3) medvegyev (70) mese (7) monopólium (3) montázs (3) moszkva (14) művészet (5) nabucco (4) nacionalizmus (3) nagy péter (3) nato (6) obama (3) olaj (12) oligarcha (4) oligarchák (3) olimpia (11) orosz (8) oroszország (6) orosz demokrácia (3) peking2008 (6) per (3) peresztrojka (3) poén (5) politika (6) programajánló (3) putyin (82) rajzfilm (4) roman abramovics (4) rotfront (3) rubel (5) sajtófigyelés (3) sajtószemle (8) sport (8) szaakasvili (3) szavazás (4) szavolszkij (3) szentpétervár (13) színház (4) szocsi (6) szovjetunió (6) sztálin (4) tandem (6) társadalom (7) tévé (3) tilos (4) történelem (14) turizmus (5) tyimosenko (5) ukrajna (16) usa (5) utazás (4) választások (15) válság (6) vicc (10) video (3) viszockij (4) vízum (3) vodka (10) vörös hadsereg (3) vörös tér (3) vostock (3) zene (14) zjuganov (3) zsirinovszkij (6) zubkov (4) Címkefelhő

Licenc

Creative Commons Licenc

Az oroszok az olimpián a második helyet vették célba

2008.07.29. 02:01 misa_80

Bár a tudományos (!) elemzések Kína és USA közötti párharcot prognosztizálnak, Oroszországnak is van egy-két szava ehhez. A hivatalos cél az, hogy az orosz csapat  a második helyen végezzen a végső éremtáblázaton, ehhez valamelyik nagy esélyest meg kell előzni - hogy melyiket, arról nincs álláspont. Medvegyev kedden fogadja az olimpiai csapatot és mond nekik valami nagyon szívhez szólót.

Vitalij Mutko sportminiszter mutatta be az orosz olimpiai csapatot a sajtónak: 467 sportoló (+ további 376 kísérő - éppen fikázni akartam, hogy már megint mennyi ingyenélő megy süttetni a hasát, amikor belegondoltam: orvosok, gyúrók, edzők, segédedzők - lehet, hogy még kevesen is lesznek), akik a lehetséges 28 sport 302 ágából 23 sport 244 ágában indulnak. Az állam eddig 12 millió rubelt pakolt az olimpiai sportok felturbózásába, olimpia után pedig a sajtótájékoztatóra időzítetten megemelt jutalmazásban részesülnek az érmesek. Mutko finomította az elvárásokat, illetve már most kitalált egy olyan versenyt, amiben jobbak az oroszok: míg az amerikaiak csak az atlétikára és az úszásra koncentrálnak, és ott gyűjtik be azt a sok érmüket, addig az oroszok tucatnyi sportban versenyben állnak a dobogós helyezésért. Ez az érdekes állítás - többek között - persze arról is szólt, hogy az orosz atlétika az utóbbi időben visszaesőben van, míg 2006-ban még arról beszéltek a szakemberek, hogy 20 feletti érmet szereznek Pekingben, addig mára ezek a tervek elolvadtak 15 körülire.

A hivatalos optimizmus mellett a sportolók már nem ennyire derülátók, különösen a doppingügyet tekintve durva, amit mondanak. Tatyana Lebegyeva, olimpiai bajnok hármasugró szerint kb. a hatvanas évekig a sportolók harcoltak meg egymással, azóta a (sport)politikusok és a gyógyszergyárak küzdenek. És mivel az oroszok jelenleg rosszul állnak a gyógyszeripart tekintve, nem sok jóra számít Lebegyeva.

Érdekes megemlíteni még, hogy a felkészülés során néhány orosz sportoló és edző (nem mindegyik) észrevette, hogy Irkutszk pont ugyanabban az időzónában van, mint Peking, és a végső formábahozást odatelepítették.

Bár az olimpiai falut hivatalosan csak augusztus 5-én nyitják meg, az első orosz sportolók már elfoglalták a helyüket - a vitorlázók. Az is eldőlt, hogy a bevonuláskor az orosz zászlót a kosaras Kirilenko fogja vinni az atraktív formaruhába bújtatott csapat előtt (ha jól látom, Csebruráskákkal fognak integetni).

Ha már a 80-as moszkvai olimpia kabalfiguráját választottam blogger-énemnek, nem is tehetek mást, minthogy szurkolok az oroszoknak. Szerencsére kevés orosz-magyar találkozó lesz, a kardozó Pozdnyakov, az öttusázó Frolov és társaik reméljük megelégszenek a világbajnoki győzelmeikkel és udvariasan előre engedik a magyarokat.


Szólj hozzá!  • Tetszett a bejegyzés? Iratkozz fel!

Címkék: kína olimpia dopping

A bejegyzés trackback címe:

https://oroszorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr57590355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása