HTML

Az oroszok már nincsenek a spájzban...

Minden, ami Oroszország - politika, gazdaság, társadalom, kultúra.
Rólunk bővebben: ars blogotica
Ide írhatsz nekünk
Legelkötelezettebb rajongóinknak: Facebook- és Iwiw-klub

Friss topikok

Címkék

abházia (6) abramovics (3) abszurd (5) agresszió (3) alekszij (3) alkohol (6) animáció (13) autó (3) british council (3) bulvár (3) bush (4) cccp (4) cenzúra (3) csecsenföld (4) déli áramlat (5) dél oszétia (8) demokrácia (5) elnök (3) elnökválasztás (8) energia (3) esterházy (3) eu (9) film (11) foci (5) gabona (3) gáz (35) gazdaság (29) gazprom (25) gázvezeték (8) gázvita (5) gorbacsov (5) grúzia (12) gyurcsány (5) háború (8) hodorkovszkij (4) hoki (3) infláció (4) interjú (3) irodalom (7) janukovics (3) jelcin (4) juscsenko (5) kampány (3) karácsony (4) karikatúra (6) kaszparov (3) kaukázus (6) kémkedés (3) képek (6) kína (3) költészet (3) korrupció (4) koszovó (5) kritika (3) kudrin (3) külpolitika (11) kultúra (25) kvn (4) leningrád (7) litvinyenko (3) magyar (3) medvegyev (70) mese (7) monopólium (3) montázs (3) moszkva (14) művészet (5) nabucco (4) nacionalizmus (3) nagy péter (3) nato (6) obama (3) olaj (12) oligarcha (4) oligarchák (3) olimpia (11) orosz (8) oroszország (6) orosz demokrácia (3) peking2008 (6) per (3) peresztrojka (3) poén (5) politika (6) programajánló (3) putyin (82) rajzfilm (4) roman abramovics (4) rotfront (3) rubel (5) sajtófigyelés (3) sajtószemle (8) sport (8) szaakasvili (3) szavazás (4) szavolszkij (3) szentpétervár (13) színház (4) szocsi (6) szovjetunió (6) sztálin (4) tandem (6) társadalom (7) tévé (3) tilos (4) történelem (14) turizmus (5) tyimosenko (5) ukrajna (16) usa (5) utazás (4) választások (15) válság (6) vicc (10) video (3) viszockij (4) vízum (3) vodka (10) vörös hadsereg (3) vörös tér (3) vostock (3) zene (14) zjuganov (3) zsirinovszkij (6) zubkov (4) Címkefelhő

Licenc

Creative Commons Licenc

Adolf kopasz katonái, avagy hogy vette be Hitler Moszkvát

2008.04.23. 07:30 Volk

Sokszor eltöprengtem már: ha összezárnánk különböző felsőbbrendű nemzetiségek baromállat szkinhedjeit (HU) és egyéb hasonlatos parazitáit, vajh’ a globális „fehér az ember, kopasz az isten” hiszekegy győzne-e (amelyiknek egyébként annyi köze van az eredeti skinhead-mozgalomhoz, mint az inkvizíciónak (HU) a hegyi beszédhez (HU)), és a falat kirúgva, kézen fogva elindulnak cigányt, négert, zsidót, kínait, miegymást zúzni? Avagy a nemzettudat-színűre mázolt, szűkebb pátriában még működőképes „X-ország az x-eké” eszme emelkedik fölül (amit szintén nem egyszerű összeköti az ősforrással), és nemzetiségi alapon, fehér, piros és egyéb színű bakanccsal kirugdossák egymás fogait? Ez utóbbira speciel nem sok esélyt látok, feltéve, hogy egyenlő feltételekkel indulnának a csapatok (beugratós kérdés: ki hallott már olyan hírt, hogy „négy neonáci megtámadott egy munkásbrigádot”?). Ám de vissza az elméleti síkról a kőkemény tényekhez. Az elmúlt télen rekordokat döntött az orosz ultra-szélsőjobb: 151 támadás, ebből 37 halálos áldozat. Az éves országos statisztika sem gyenge: 73 ismertté vált etnikai indíttatású gyilkosság. Miheztartás végett: kis hazánkban tavaly összesen 329 emberölés történt, már amennyire a rendőrség profi táblázatából meg lehet állapítani.
 
 
     Üsd és vágd.
 
     Orosz eredetiben „bej i koszi”. Ilyen pólóban flangáló pajtást volt szerencsém megcsodálni az utcán.  A teljes képhez hozzátartozik, hogy a felirat felett nagy, vörös sarló és kalapács volt. Ő speciel nem volt kopasz, valamely másik alfajhoz tartozott... De mindegy is, intermezzo.
     (Most épp) leginkább a közép-ázsiaiakat illik gyakni, megmagyarázhatatlan okból különös tekintettel Tatdzsikisztán (HU) szülöttjeire. A tavasz egyébként is egy burjánzó időszak; nyilván jön a jó idő, kimennek a népek az utcára. Ezt megtámogatja Adolf Hitler április 20-ei születésnapja, amikor is a baromállatok hagyományosan és ünnepélyesen nekilátnak megtisztítani a fővárost.
 
 
     Ütős logika.
 
     Itt és most szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy azoknak, akik most 20-30 évesek (hacsak nem mocskos, szemét, a pravoszláv, egy igaz orosz nép kenyerét zabáló, a szláv világot romba döntő bevándorló), valamely családtagja ott maradt, de legalábbis harcolt a II. Világháborúban, a Nagy Honvédő Háborúban (HU), ahogy oroszul nevezik. Amelyben a ring másik sarkában köztudottan a hitleri Németország volt. És amelyben ugyanúgy milliószám maradtak ott a szovjet tagköztársaságok polgárai. Hitlernek pedig, tudjuk rég, ugyanolyan dédelgetett tervei voltak a szlávokkal, mint például a zsidókkal. No, ennek fényében vegyük tudomásul, hogy vasárnap tisztelegve a führer születésnapja előtt az egykor be nem vett, és most nemzetiségi leszámolásokban élen járó Moszkva északi részén – az esélyegyenlőség jegyében – három bőrfejű baromállat verte és vagdosta össze Moszkva északi részén Rafsan Abdullajev 20 éves tadzsik állampolgárt. Egy honfitársát ugyanazon az estén a város keleti részén találták meg az elvérzés határán, a nyugati városrészben egy harmadik tadzsiknak a hátát és a vállát hasogatták össze kisbicskával. És hogy teljes legyen az este, dél-nyugaton, az Obrucseva utcában (egy köpésre a főként külföldieket és nem egy magyart oktató Puskin Orosz Nyelvi Intézettől (RU, HU), ahol pedig figyelmeztetik is a külhoni diákokat, hogy ne mászkáljanak egyedül éjjel, ha nem muszáj) egy – minő meglepetés – szintén tadzsikot vertek félholtra. No de ez lópikula; tavaly októberben „egy napos hadjárat” alatt 27 embert öltek meg.
 
 
     Hogyan?
 
     Most, hogy a napokban 20 baromállatot bevarrtak, okosabbak a hatóságok (nyilván meggyőzően rákérdeztek). A következő a forgatókönyv: a szervezők a megfelelő fórumokon megkeresték az érdeklődőket. Elmagyarázták a haditervet, amely szerint is a delikvens a megadott időben a megadott helyen találkozik a kollegákkal, elindulnak az utcán, és az első „nem-szlávot” legalábbis tocsogósra verik, de lehetőleg megkéselik, majd pedig ki-ki rohan haza. Mindeközben a résztvevők semmit nem tudnak egymásról, és csak a nemes eszme tartja őket össze. Értelemszerűen most azokat a baromállatokat darálják (vagy itatják vodkával) a sitten, akiket megkerestek, akik bármit vernek, ha törik a csont. Nem azokat, akik szerveztek. Őket most „keresik”. Róma óta tudjuk: oszd meg, és uralkodj. Várunk a nagy leleplezésre…
 
 
     Miért?
 
     A hatóságok szerint politikai erők állnak a bulik mögött, és egyszerűen csak pánikot szítanak, destabilizálni próbálják az országot. Ld. feljebb a latin bölcsességet. Az átlagember sajnálja azt, akit vernek, de lelke mélyén többnyire valahol megérti; nehéz elítélnünk, ha láttunk egy-két egyszerűbb orosz piacot. A jó muszlim népek ugyanis mindenhol úgy élnek, ahogy otthon, Európában pedig (mert most Oroszország bizony Európa), valljuk be, kevés megértéssel és rokonszenvvel viszonyulunk egy „kaukázusi nemzetiségű személyhez”, aki a buszmegállóban pofozza a feleségét, vagy az utcasarkon üldögélve halat pucol a lábunk alá a piacon. Közvetlenebb példa, még ha rá is sütné érte valaki a homlokomra a rasszizmus pecsétjét, Budapest nevezetessége, a VIII. kerület. A Lujza utca, a Tömő utca, a Szigony utca, a Mátyás tér, a Teleki tér és még folytathatnánk a körutat. A közkatona baromállat pedig talán tényleg elhiszi, hogy az azerik, a kazahok, a tadzsikok miatt van sz*rban az ország. Akik nélkül egyébként egy darab sárgarépa nem volna Moszkvában szeptembertől májusig.
 
 
     Ellenpont.
 
     Volt egyszer egy szépemlékű Szovjetunió, amely egyszer csak azt mondta az orosz földektől keletebbre élőknek: az asszonyaitok mostantól csador nélkül járnak, egyenrangúak veletek. Tanácsokat szerveztek, termeltek, és jó kommunisták lesztek, mert az jó nektek, és mert Lenin elvtárs azt mondta. Jobb is lett egy ideig; lett vasút, áram, miegymás. Aztán a rendszer elkezdett nyekeregni, összeomlott, és ott álltak az ál-kommunizmus, pontosabban ál-szocializmus húgytócsájában. Merre indultak volna, ha nem a visszavonuló Szojuz után? Talán Amerikába (amely azóta megjött magától)…?
 

2 komment · 1 trackback  • Tetszett a bejegyzés? Iratkozz fel!

Címkék: kultúra fasizmus szélsőjobb rasszizmus nacionalizmus hitler skinheadek bőrfejűek baromállat azeri tadzsik

A bejegyzés trackback címe:

https://oroszorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr2437606

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: ogezo.co.ke 2018.03.29. 03:02:32

Hogyan tovább zeneipar? - Web Koncept

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

misa_80 2008.05.12. 19:58:22

Nézzétek meg az it található filmet:
current.com/items/84906361_from_russia_with_hate
egy húszperces riport oroszországi szélsőjobb szervezetekről. (a 2008-as webby awards-on egy szakmai és egy közönségdíjat is kapott)

Nyikitaa 2008.05.12. 20:50:03

Tanulságos!
süti beállítások módosítása