HTML

Az oroszok már nincsenek a spájzban...

Minden, ami Oroszország - politika, gazdaság, társadalom, kultúra.
Rólunk bővebben: ars blogotica
Ide írhatsz nekünk
Legelkötelezettebb rajongóinknak: Facebook- és Iwiw-klub

Friss topikok

Címkék

abházia (6) abramovics (3) abszurd (5) agresszió (3) alekszij (3) alkohol (6) animáció (13) autó (3) british council (3) bulvár (3) bush (4) cccp (4) cenzúra (3) csecsenföld (4) déli áramlat (5) dél oszétia (8) demokrácia (5) elnök (3) elnökválasztás (8) energia (3) esterházy (3) eu (9) film (11) foci (5) gabona (3) gáz (35) gazdaság (29) gazprom (25) gázvezeték (8) gázvita (5) gorbacsov (5) grúzia (12) gyurcsány (5) háború (8) hodorkovszkij (4) hoki (3) infláció (4) interjú (3) irodalom (7) janukovics (3) jelcin (4) juscsenko (5) kampány (3) karácsony (4) karikatúra (6) kaszparov (3) kaukázus (6) kémkedés (3) képek (6) kína (3) költészet (3) korrupció (4) koszovó (5) kritika (3) kudrin (3) külpolitika (11) kultúra (25) kvn (4) leningrád (7) litvinyenko (3) magyar (3) medvegyev (70) mese (7) monopólium (3) montázs (3) moszkva (14) művészet (5) nabucco (4) nacionalizmus (3) nagy péter (3) nato (6) obama (3) olaj (12) oligarcha (4) oligarchák (3) olimpia (11) orosz (8) oroszország (6) orosz demokrácia (3) peking2008 (6) per (3) peresztrojka (3) poén (5) politika (6) programajánló (3) putyin (82) rajzfilm (4) roman abramovics (4) rotfront (3) rubel (5) sajtófigyelés (3) sajtószemle (8) sport (8) szaakasvili (3) szavazás (4) szavolszkij (3) szentpétervár (13) színház (4) szocsi (6) szovjetunió (6) sztálin (4) tandem (6) társadalom (7) tévé (3) tilos (4) történelem (14) turizmus (5) tyimosenko (5) ukrajna (16) usa (5) utazás (4) választások (15) válság (6) vicc (10) video (3) viszockij (4) vízum (3) vodka (10) vörös hadsereg (3) vörös tér (3) vostock (3) zene (14) zjuganov (3) zsirinovszkij (6) zubkov (4) Címkefelhő

Licenc

Creative Commons Licenc

Putyin fiatalít

2008.04.17. 07:30 Nyeznajka

A mai napra sajtófigyelés volt betervezve, de hát kinek van kedve az unalmas gazdasági meg politikai híreket olvasni, amikor van sokkal izgalmasabb is. Mert mint tegnap megtudhattuk, Putyin elvált, és júniusban újraházasodik. Újdonsült arája pedig nem lesz más, mint a 25 éves olimpiai bajnok ritmikus-gimnaszta Alina Kabajeva. Itt gyorsan leszögezném, hogy mi sem tudunk többet, mint az emberek 99,9%-a. A hír vagy kacsa, vagy nem.

A teljes sztori röviden: az egyik nagy moszkvai rendezvényszervező cég meg nem nevezett vezetőjének meg nem nevezett közeli barátja szerint, egy zárt pályázat lett kiírva Putyin júniusi esküvőjének megszervezésére. Ez azért lehetséges, mert Putyin már két hónapja megszabadult a házastársi kötelékeitől, és elvált feleségétől. A potenciális feleség-jelölt pedig fiatal, csinos, okos, sikeres sportolónő, ráadásul december óta az Egységes Oroszország képviselőnője, a Duma tagja.

A Moszkovszkij Korreszpongyent című bulvárlap internetes oldalán a történetet szinte tényként tárják elénk. Azt mondják, hogy manapság nincs ebben semmi különös, elég Sarkozy-re gondolnunk. Ha meg a franciáknak lehet, akkor az oroszoknak miért ne lehetne. Különben is Putyin ex(?)-felesége Ludmilla teljesen elzárkózik a nyilvánosságtól, csak nagyritkán jelenik meg férje oldalán, akkor amikor a protokoll megköveteli. Ez nyilván annak a jele, hogy házasságuk megromlott. A gyerekek is kirepültek már a családi fészekből, miattuk sem kell alakoskodni. Ráadásul a Kreml teljesen elzárkózik a hír kommentálásától.

Van, ahol már jóval szkeptikusabbak. Megemlítik, hogy a Moszkovszkij Korreszpongyent az utóbbi időben problémákkal küszködik, így lehet, hogy csak a régi jól bevált trükkhöz folyamodnak, és egy banális kacsával szeretnék emelni az olvasottságot. Szót ejtenek arról, hogy amikor Kabajevának nekiszegezték a kérdést, bár egyértelműen nem cáfolta azt meg, felindultan azt válaszolta, hogy nincs ideje neki még házasodni. Egyértelműen megcáfolta viszont Kabajeva sajtó-szóvivője. (arra kérdésre, hogy igazak-e a pletykák a következő választ adta: (idézem) Nyet) Mindent eldöntő érvnek kevés, de Misa talált egy képet, melyen márciusban még jegygyűrűvel a kezükön mutatkozik Putyin és Putyinné. A legvadabb verzió szerint egyébként az egész történet Medvegyevné Szvetlana megkésett április elsejei tréfája.

Összegezve, a hír számomra kacsának tűnik, ugyanakkor mindenképpen furcsa, hogy bár lassan már egy hete keringenek a pletykák, Putyin és felesége még mindig nem vették a fáradságot arra, hogy kiálljanak a nyilvánosság elé és megcáfolják a vádakat.


5 komment  • Tetszett a bejegyzés? Iratkozz fel!

Címkék: bulvár putyin magánélet válás alina kabajeva

A bejegyzés trackback címe:

https://oroszorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr77429318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cheburashka · oroszorszag.blog.hu 2008.04.17. 08:19:20

lehet, hogy Putyin azt gondolta a kacsa hallatán: "...hm, nem is olyan hülye ötlet..."

Glafira Ivanovna 2008.04.18. 14:47:16

Спасиба, ребята. Bár Ljuda leginkább egy mosónőre hasolít, ennél azért profibb és számítóbb politikusnak gondolom Putyint. Szerintem régen sem villogott annyit a feleség mellette, ez nem új dolog. Sőt igazából Raisza volt úttörő, amikor minden rendezvényen nagy büszkén kisérgette Gorbit. Pártvezér feleségek otthon ültek és plemenyit főztek, nem? :-)

Glafira Ivanovna 2008.04.18. 15:42:34

így lenne ötösöm a lottón... De arra is fogadok, hogy ezt már nem hozza le az index. :-( Azért viccesek a kommentek a Koreszpongyenton is...
süti beállítások módosítása