HTML

Az oroszok már nincsenek a spájzban...

Minden, ami Oroszország - politika, gazdaság, társadalom, kultúra.
Rólunk bővebben: ars blogotica
Ide írhatsz nekünk
Legelkötelezettebb rajongóinknak: Facebook- és Iwiw-klub

Friss topikok

Címkék

abházia (6) abramovics (3) abszurd (5) agresszió (3) alekszij (3) alkohol (6) animáció (13) autó (3) british council (3) bulvár (3) bush (4) cccp (4) cenzúra (3) csecsenföld (4) déli áramlat (5) dél oszétia (8) demokrácia (5) elnök (3) elnökválasztás (8) energia (3) esterházy (3) eu (9) film (11) foci (5) gabona (3) gáz (35) gazdaság (29) gazprom (25) gázvezeték (8) gázvita (5) gorbacsov (5) grúzia (12) gyurcsány (5) háború (8) hodorkovszkij (4) hoki (3) infláció (4) interjú (3) irodalom (7) janukovics (3) jelcin (4) juscsenko (5) kampány (3) karácsony (4) karikatúra (6) kaszparov (3) kaukázus (6) kémkedés (3) képek (6) kína (3) költészet (3) korrupció (4) koszovó (5) kritika (3) kudrin (3) külpolitika (11) kultúra (25) kvn (4) leningrád (7) litvinyenko (3) magyar (3) medvegyev (70) mese (7) monopólium (3) montázs (3) moszkva (14) művészet (5) nabucco (4) nacionalizmus (3) nagy péter (3) nato (6) obama (3) olaj (12) oligarcha (4) oligarchák (3) olimpia (11) orosz (8) oroszország (6) orosz demokrácia (3) peking2008 (6) per (3) peresztrojka (3) poén (5) politika (6) programajánló (3) putyin (82) rajzfilm (4) roman abramovics (4) rotfront (3) rubel (5) sajtófigyelés (3) sajtószemle (8) sport (8) szaakasvili (3) szavazás (4) szavolszkij (3) szentpétervár (13) színház (4) szocsi (6) szovjetunió (6) sztálin (4) tandem (6) társadalom (7) tévé (3) tilos (4) történelem (14) turizmus (5) tyimosenko (5) ukrajna (16) usa (5) utazás (4) választások (15) válság (6) vicc (10) video (3) viszockij (4) vízum (3) vodka (10) vörös hadsereg (3) vörös tér (3) vostock (3) zene (14) zjuganov (3) zsirinovszkij (6) zubkov (4) Címkefelhő

Licenc

Creative Commons Licenc

Romantikus rituálé Szocsiban

2008.04.08. 09:00 Nyeznajka

A történelem során időről időre felbukkanak egymásnak feszülő nagy elmék. Xerxész és Leonidasz, Hannibal és Scipio, Mehmed szultán és Hunyadi János. Napjainkban is lehet erre példát találni. Legyen mondjuk George W. Bush és Vlagyimir Putyin. A gondolatmenet apró szépséghibája, hogy még ha legsötétebb gondolataikban talán szívesen is látták volna a másikat egy véres csatamezőn elesni, ma már másképp mennek a dolgok. Nagyon.

Mostanság, ha két ekkora ember találkozik nem folyik vér, nem kell attól tartani, hogy lovagias párbajban eldöntik, hogy melyik ország győzzön. Ennek az egyik fő oka, hogy - mindenki nagy szerencséjére - a két ország nem áll hadban, konfliktusaik kimerülnek néhány gazdaság-, kül- és biztonságpolitikai kérdésben. Nos lássuk, hogyan birkózik meg ezzel a feladattal a két kiváló államférfi egy csúcsértekezleten.

Az elmúlt 8 évben e két nagyszerű népvezér már annyit találkozott, hogy szinte barátok lettek. George jön Vlagyimirhez (RU), Vlagyimir jókedvűen beáll a kapuba üdvözölni, virágot ad Bush-nénak, büszkén megmutatja a Szocsi Olimpiai létesítmények maketteit. Tárgyalnak egy kicsit, mondhatni a látszat kedvéért. Utána kisétáltnak egy stégre, és a lemenő nap fényében, még a testőröktől is távol váltanak pár szót. A sajtó oda meg vissza van, és a két elnök bizalmas kapcsolatáról és Hattyúdaláról írnak. Mert többet, mint két ország elnöke nem fognak találkozni.

Aláírtak egy egyezményt, amiben garantálják, hogy egymásnak jó barátai, nem csak ők, de a két nép is. Ugyan vannak nézeteltérések, de ezeket megoldjuk. No para. Lényegi előrelépés bármely vitás kérdésben nem történt. Ezt maga Putyin jelentette ki. Az a fontos, hogy meglegyen a kommunikáció. A vitás kérdések deklarálását, mint az összes felmutatható eredményt, egyébként sokan egyértelműen Putyin sikerének könyvelik el, hiszen kitartott álláspontja mellett. Pedig el tudom képzelni, hogy Bush még egy tockossal való fenyegetőzéstől sem riadt vissza a stégen.

Azt mondják, hogy egy ilyen orosz-amerikai elnöki találkozót nem szabad kizárólag a célszerűség és az eredmények alapján vizsgálni. A hagyomány és a rituálé a fontos. Meg kell hagyni, a szerepeket kiválóan játszották, a romantikus köretért, meg kapnak egy pirospontot a tanácsadók.


Szólj hozzá!  • Tetszett a bejegyzés? Iratkozz fel!

Címkék: bush putyin szocsi

A bejegyzés trackback címe:

https://oroszorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr39416155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása