HTML

Az oroszok már nincsenek a spájzban...

Minden, ami Oroszország - politika, gazdaság, társadalom, kultúra.
Rólunk bővebben: ars blogotica
Ide írhatsz nekünk
Legelkötelezettebb rajongóinknak: Facebook- és Iwiw-klub

Friss topikok

Címkék

abházia (6) abramovics (3) abszurd (5) agresszió (3) alekszij (3) alkohol (6) animáció (13) autó (3) british council (3) bulvár (3) bush (4) cccp (4) cenzúra (3) csecsenföld (4) déli áramlat (5) dél oszétia (8) demokrácia (5) elnök (3) elnökválasztás (8) energia (3) esterházy (3) eu (9) film (11) foci (5) gabona (3) gáz (35) gazdaság (29) gazprom (25) gázvezeték (8) gázvita (5) gorbacsov (5) grúzia (12) gyurcsány (5) háború (8) hodorkovszkij (4) hoki (3) infláció (4) interjú (3) irodalom (7) janukovics (3) jelcin (4) juscsenko (5) kampány (3) karácsony (4) karikatúra (6) kaszparov (3) kaukázus (6) kémkedés (3) képek (6) kína (3) költészet (3) korrupció (4) koszovó (5) kritika (3) kudrin (3) külpolitika (11) kultúra (25) kvn (4) leningrád (7) litvinyenko (3) magyar (3) medvegyev (70) mese (7) monopólium (3) montázs (3) moszkva (14) művészet (5) nabucco (4) nacionalizmus (3) nagy péter (3) nato (6) obama (3) olaj (12) oligarcha (4) oligarchák (3) olimpia (11) orosz (8) oroszország (6) orosz demokrácia (3) peking2008 (6) per (3) peresztrojka (3) poén (5) politika (6) programajánló (3) putyin (82) rajzfilm (4) roman abramovics (4) rotfront (3) rubel (5) sajtófigyelés (3) sajtószemle (8) sport (8) szaakasvili (3) szavazás (4) szavolszkij (3) szentpétervár (13) színház (4) szocsi (6) szovjetunió (6) sztálin (4) tandem (6) társadalom (7) tévé (3) tilos (4) történelem (14) turizmus (5) tyimosenko (5) ukrajna (16) usa (5) utazás (4) választások (15) válság (6) vicc (10) video (3) viszockij (4) vízum (3) vodka (10) vörös hadsereg (3) vörös tér (3) vostock (3) zene (14) zjuganov (3) zsirinovszkij (6) zubkov (4) Címkefelhő

Licenc

Creative Commons Licenc

Bunyó a városházán - Nyugi, Moszkvában!

2009.05.20. 07:49 Nyeznajka

Egészen szokatlan, és pikáns eseménynek lehettek tanúi a moszkvai önkormányzat reggel munkába siető megfáradt csinovnyikjai. A metrón kötelezően nyomorogva eltöltött percek, és a friss sajtó megvétele után ugyanis egy igazi tömegverekedésbe botolhattak azok akik az ötös számú vágóhídon lépcsőházon keresztül közelítették meg meghitt íróasztalukat.

Történt ugyanis, hogy a Nemzeti-bolsevik mozgalom aktivistái (akik ha nem kergetnének az őrület határára a náci német, és a kommunista szovjet ideológia egyesítésével, bizonyára megérdemelnének egy külön posztot a „nagy az Orosz állatkertje” című rovatunkban) május 31-i „Oroszország Putyin ellen” című tüntetésüket szerették volna bejelenteni. Ám mivel állandóan meghiúsítják az összejöveteleiket úgy, hogy Kreml szimpátiatűntetéseket szerveznek az általuk kinézett helyszínekre, biztos ami biztos alapon vasárnap este lesátoroztak a fővárosi önkormányzat ajtaja előtt, biztosítva, hogy elsők legyenek a sorban. Reggel aztán megjelentek a Putyin-párti „Oroszország Fiatal” szervezet aktivistái, hogy bejelentsék saját rendezvényüket. Amikor aztán meglátták, hogy megelőzték őket elkezdték provokálni a kialvatlan nemzeti-bolsevikokat, ami idővel verekedéssé fajult.

Persze az OrFi (a fiatalok, nem a reumatológusok) szerint valójában az történt, hogy ők szörnyen korán, már öt órakor, vagy még előbb beálltak a sorba, az ellenzékiek meg jóval később érkeztek. De nem tudván beletörődni abba, hogy az ember vagy kialudja magát, vagy tüntet, nemes egyszerűséggel fellökték az ügyfélszolgálati ablaknál álló Fiatal Orosz hölgyet, amit az ifjúsági szervezet tagjai – egytől egyig a lovagi költészeten nevelkedő úriemberek lévén – mégse nézhettek karba tett kézzel, és ez vezetett a csetepatéhoz.

Mókás módon nem csak azt nem lehet tudni, hogy ki kezdte a bunyót, de azt sem, hogy ki került ki győztesen. Mindkét fél egyértelmű fölényével dicsekszik. Tény, hogy túl gyorsan megjelentek a rendőrök ahhoz, hogy valakinek ideje legyen komolyabban megsérülni, ami nehezíti a dolgunkat. Egyelőre az sem világos végül kinek sikerült először beadnia a kérvényt. A nemzeti-bolsevikok szerint - miután kiengedték a rendőrőrsről - a mozgalom vezetője pontban kilenckor sikerült elintéznie a feladatot, míg más források szerint az Oroszország Fiatal tudott helyet foglalni magának, ráadásul rögtön öt térre, az ellenzéki rendezvény teljes ellehetetlenítése végett.

Egyébként a Moszkvai Önkormányzat sajtóosztályán állítólag nagyot röhögtek, amikor értesültek az eseményről, és az nyilatkozták, hogy „a történtek elsősorban az épület látogatóit minősíti, nem az intézmény munkáját”. És valljuk be nem is nagyon tudunk vitába szállni velük. Az egyetlen amit sajnálhatunk, hogy egyelőre nem szivárogtak ki a zárt láncú kamerahálózat videofelvételei (már ha vannak ilyenek), hogy pusztán szakmai érvek alapján el tudjuk dönteni, mégis ki volt ott jobban a szeren, ha már az érdemi eredményhirdetéssel május végéig várnunk is kell.

Megjegyzés: más források szerint nem is a nemzeti-bolsevikok, hanem a "Másik Oroszország" ellenzéki tömörülés volt az eset szereplője. Verziónkban az előbbit használom, mert így bulvárosabb.


1 komment  • Tetszett a bejegyzés? Iratkozz fel!

Címkék: tüntetés önkormányzat moszkva bunyó

A bejegyzés trackback címe:

https://oroszorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr501131543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

malocz 2009.05.20. 09:21:00

Ezt a posztot sszinte hallom, ahogy egy rádiós kolléga beolvassa a 30 perc alatt a Föld körül c. műsorban. Teljesen olyan a nyelvezete, ami jó. :)
süti beállítások módosítása