HTML

Az oroszok már nincsenek a spájzban...

Minden, ami Oroszország - politika, gazdaság, társadalom, kultúra.
Rólunk bővebben: ars blogotica
Ide írhatsz nekünk
Legelkötelezettebb rajongóinknak: Facebook- és Iwiw-klub

Friss topikok

Címkék

abházia (6) abramovics (3) abszurd (5) agresszió (3) alekszij (3) alkohol (6) animáció (13) autó (3) british council (3) bulvár (3) bush (4) cccp (4) cenzúra (3) csecsenföld (4) déli áramlat (5) dél oszétia (8) demokrácia (5) elnök (3) elnökválasztás (8) energia (3) esterházy (3) eu (9) film (11) foci (5) gabona (3) gáz (35) gazdaság (29) gazprom (25) gázvezeték (8) gázvita (5) gorbacsov (5) grúzia (12) gyurcsány (5) háború (8) hodorkovszkij (4) hoki (3) infláció (4) interjú (3) irodalom (7) janukovics (3) jelcin (4) juscsenko (5) kampány (3) karácsony (4) karikatúra (6) kaszparov (3) kaukázus (6) kémkedés (3) képek (6) kína (3) költészet (3) korrupció (4) koszovó (5) kritika (3) kudrin (3) külpolitika (11) kultúra (25) kvn (4) leningrád (7) litvinyenko (3) magyar (3) medvegyev (70) mese (7) monopólium (3) montázs (3) moszkva (14) művészet (5) nabucco (4) nacionalizmus (3) nagy péter (3) nato (6) obama (3) olaj (12) oligarcha (4) oligarchák (3) olimpia (11) orosz (8) oroszország (6) orosz demokrácia (3) peking2008 (6) per (3) peresztrojka (3) poén (5) politika (6) programajánló (3) putyin (82) rajzfilm (4) roman abramovics (4) rotfront (3) rubel (5) sajtófigyelés (3) sajtószemle (8) sport (8) szaakasvili (3) szavazás (4) szavolszkij (3) szentpétervár (13) színház (4) szocsi (6) szovjetunió (6) sztálin (4) tandem (6) társadalom (7) tévé (3) tilos (4) történelem (14) turizmus (5) tyimosenko (5) ukrajna (16) usa (5) utazás (4) választások (15) válság (6) vicc (10) video (3) viszockij (4) vízum (3) vodka (10) vörös hadsereg (3) vörös tér (3) vostock (3) zene (14) zjuganov (3) zsirinovszkij (6) zubkov (4) Címkefelhő

Licenc

Creative Commons Licenc

Nomen est omen - orosz módra

2009.02.06. 07:49 Nyeznajka

Régi dilemma, hogy milyen kapcsolat van az ember neve és sorsa között. Szerintem az, hogy a névből a személyiségre lehet következtetni, utoljára az indiánoknál működött. Ám minden eddigi koncepciót újra kell gondolnunk a leleményes orosz újságírásnak köszönhetően.

Na és ki máson lovagolnának az orosz sajtóban, mint Vlagyimir Putyinon. Először is lépjünk túl azon a zavarba ejtő tényen, hogy a szakirodalom szerint a Vlagyimir név „a világ urát” jelenti. Bár elismerem, hogy e köré a tény köré komoly összeesküvés elméleteket lehetne szőni.

Történt egyszer, hogy Putyin első elnökségének elején, amikor a gazdaság élénkítésének a fontosságáról beszélt, a GDP megduplázását tűzte ki, mint távlati célt. Ez sajnos máig még nem sikerült, de az Udvoity VVP lózung talán a legidézettebb a „világ proletárjai egyesüljetek” óta. Nem tudom milyen napja lehetett annak, aki észrevette, hogy Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin monogramja és a Valovoj Vnutrennij Produkt rövidítése egy és ugyanaz, de innentől már nem volt megállás. Megjelentek a tréfás magyarázatok, hogy Putyin saját elnökségének a megduplázásáról beszélt. Azóta rengeteg „udvoity VVP-s” vicc született, sőt második elnöksége végén már egyenesen az „utroity VVP” (megtriplázni...) került szóba.

A nagy sikeren felbuzdulva Putyin utódjának is kitaláltak egy sztorit a beszélő monogramnak. A még szinte ismeretlen Medvegyevből ugyanis valahogy közkedvelt politikust kellett varázsolni. Mi a legegyszerűbb módja a népszerűség növelésének? Osszunk pénzt. Medvegyev hát felvette a hétmérföldes csizmáját, elkezdte járni az országot, és mint a mi igazságos Mátyásunk mindenütt meghallgatta az ember bajait, (legyünk őszinték, az emberek itt főleg kormányzók voltak) és könyörgésükre, hogy „ugyan adjon már egy kicsit több pénzt”, Dmitrij Anatoljevics (Medvegyev) a maga elegáns tömörségével mindig azt felelte: DAM. (adok).

Nos ennyit tudnak az oroszok. Mi egyelőre tudtommal eléggé el vagyunk maradva e területen az oroszoktól. Persze a Виктор Дьозоевич Орбан - ВДьО (Viktor Győzőjevics Orbán - VGYO) és a Ференц Ференцевич Дьюрчань - ФФДь (Ferenc Ferencevics Gyurcsány - FFGY) így első ránézésre elég kemény dióknak tűnnek…


Szólj hozzá!  • Tetszett a bejegyzés? Iratkozz fel!

Címkék: putyin medvegyev dam monogram vvp

A bejegyzés trackback címe:

https://oroszorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr45925503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása