HTML

Az oroszok már nincsenek a spájzban...

Minden, ami Oroszország - politika, gazdaság, társadalom, kultúra.
Rólunk bővebben: ars blogotica
Ide írhatsz nekünk
Legelkötelezettebb rajongóinknak: Facebook- és Iwiw-klub

Friss topikok

Címkék

abházia (6) abramovics (3) abszurd (5) agresszió (3) alekszij (3) alkohol (6) animáció (13) autó (3) british council (3) bulvár (3) bush (4) cccp (4) cenzúra (3) csecsenföld (4) déli áramlat (5) dél oszétia (8) demokrácia (5) elnök (3) elnökválasztás (8) energia (3) esterházy (3) eu (9) film (11) foci (5) gabona (3) gáz (35) gazdaság (29) gazprom (25) gázvezeték (8) gázvita (5) gorbacsov (5) grúzia (12) gyurcsány (5) háború (8) hodorkovszkij (4) hoki (3) infláció (4) interjú (3) irodalom (7) janukovics (3) jelcin (4) juscsenko (5) kampány (3) karácsony (4) karikatúra (6) kaszparov (3) kaukázus (6) kémkedés (3) képek (6) kína (3) költészet (3) korrupció (4) koszovó (5) kritika (3) kudrin (3) külpolitika (11) kultúra (25) kvn (4) leningrád (7) litvinyenko (3) magyar (3) medvegyev (70) mese (7) monopólium (3) montázs (3) moszkva (14) művészet (5) nabucco (4) nacionalizmus (3) nagy péter (3) nato (6) obama (3) olaj (12) oligarcha (4) oligarchák (3) olimpia (11) orosz (8) oroszország (6) orosz demokrácia (3) peking2008 (6) per (3) peresztrojka (3) poén (5) politika (6) programajánló (3) putyin (82) rajzfilm (4) roman abramovics (4) rotfront (3) rubel (5) sajtófigyelés (3) sajtószemle (8) sport (8) szaakasvili (3) szavazás (4) szavolszkij (3) szentpétervár (13) színház (4) szocsi (6) szovjetunió (6) sztálin (4) tandem (6) társadalom (7) tévé (3) tilos (4) történelem (14) turizmus (5) tyimosenko (5) ukrajna (16) usa (5) utazás (4) választások (15) válság (6) vicc (10) video (3) viszockij (4) vízum (3) vodka (10) vörös hadsereg (3) vörös tér (3) vostock (3) zene (14) zjuganov (3) zsirinovszkij (6) zubkov (4) Címkefelhő

Licenc

Creative Commons Licenc

Tyúk, tojás, bot, Grúzia... (videó)

2008.08.18. 07:00 Volk

   Örök kérdések: mi volt elébb, a tyúk, vagy a tojás? Mije van a botnak, két eleje, vagy két vége? Ki kezdte, Grúzia vagy Oroszország? Ez utóbbi kérdésben most olybá tűnik, elbillent a mérleg.

 

   A felvezetés után 2'27''-nél a kulcskifejezés: "Szaakasvili úr az, aki elkezdte ezt a háborút." Minderre tán fel se kapnánk a fejünket, ha az RTR-en látnánk. De így, a Fox News-on, a műsorvezető dadogásával (2'40''), majd lekeverve (2'58'')... Mindenki gondolkodjék, lelkünk rajta.

 

   U. i.: A levél, amelyben a linket küldik körbe:

(a lényeg a germánul nem beszélők kedvéért: "a YouTube manipulálja a videó nézettségét, hogy ne legyen a legnépszerűbbek közt; a GRÚZ támadásoknak 2 nap alatt 2000 áldozata volt; vessünk véget a média-propagandának; fogjunk össze, küldd tovább, együtt erősek vagyunk")
 

Tárgy: Wahrheit uber Georgien Konflikt
Feladó: "Susan Knepp" <dwrhinoarenam@rhinoarena.com>
Dátum: Vas, Augusztus 17, 2008 2:28 pm

Ein kleines Madchen spricht die Wahrheit uber georgische Angriffe:

https://youtube.com/watch?v=H8XI2Chc6uQ
(YouTube manipuliert den Aufrufzahler und lasst dieses Video nicht popular werden)

2000 Tote innerhalb von 2 Tagen durch georgischen Angriff - RIP
Fur alle Kinder, Frauen, Manner die durch georgische Angriffe ermordet wurde starten
wir diese Aktion.

Wir sind gegen Propaganda in deutschen Medien!
Wir sind keine Medien-Marionetten.
Wir wollten die WAHRHEIT! Wir sind das Volk!

Verbreite diese Nachricht wie ein Lauffeuer! (Emails, Blogs, Foren, ICQ)
Zusammen sind wir stark.


   U. i.: Furcsa asszociáció... George Bush egy általános iskolába látogat. Bemegy az órára, mesél az USA kül- és belpolitikájáról, majd kérdéseket lehet feltenni a prezidentnek. Jimmy az első padban nyújtja a kezét. "Elnök úr, első kérdésem, hogy hogyan lett az elnök úr az elnök, ha a választásokon az ellenjelölt vezetett? A második kérdésem, hogy mik a bizonyítékaink Bin Láden afganisztáni rejtőzködésére? A harmadik pedig hogy mik a bizonyítékaink az iraki tömegpusztító fegyverekre?" Ám ebben a pillanatban kicsengetnek. A szünet után folytatódik a kérdezz-felelek. Johnny nyújtja a kezét a hátsó padból, felszólítják. "Öt kérdésem volna, elnök úr. Először is hogyan lett az elnök úr az elnök, ha a választásokon az ellenjelölt vezetett? A második, hogy mik a bizonyítékaink Bin Láden afganisztáni rejtőzködésére? A harmadik, hogy mik a bizonyítékaink az iraki tömegpusztító fegyverekre? A negyedik: miért csöngettek ki negyed órával a szünet előtt? Az ötödik: hova tűnt Jimmy?


1 komment  • Tetszett a bejegyzés? Iratkozz fel!

Címkék: háború grúzia kaukázus medvegyev szaakasvili abházia oszétia

A bejegyzés trackback címe:

https://oroszorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr49620043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kivilágítatlan fekete kerékpár 2008.08.18. 22:45:09

Húúúú...

Véletlenül sem szeretném azt mondani, hogy az elhangzottakból semmi nem igaz, de.

1. Ez egy 12 éves kislány vallomása. Én úgy vélem, hogy egy felnőtt embertől sem tartanám ezt személyes élményről szóló bemaszámolónak. A lány azt tartja fontosnak hangsúlyozni, h a grúzok kezdték, és a nagynénje is ezt érzi fontosnak hangsúlyozni. Ha azonban az oszétok/oroszok korábban grúz falvakat lőttek, akkor nem biztos, h ők a kompetensek abban, hogy eldöntsék, ki kezdte.

2. A műsorvezető azért "dadog" és azért szakítja meg az adástz, mert reklámszünet következik. Persze ezt tarthatjuk visszataszítónak is, de ott ez a szabály. De! A viccel szemben Jimmy nem tűnik el, hanem a műsorvezető még 30 mp-et ad a nőnek, hogy befejezze a mondanivalóját. Azt, hogy farkas koma ezt elhallgatja a videóhoz írt kommentárjaiban, nagyon durva manipulációnak érzem, sokkal durvábbnak, mint bármilyen elfogult megfogalmazást eddig ezen a blogon.

3. Nem értem, hogy egy körbejáró mailnek miféle hitele van a szemetekben. Ha most bemásolok egy francia, vagy pláne orosz nyelvű levelet, ami az ellenkezőjét állítja, akkor kvittek vagyunk? De tételezzük fel, h igazat állítanak az oroszok. Hívtak már független szakértőket Oszétiába, hogy bemutassák a bizonyítékokat?

4. Engem nehéz lenne azzal vádolni, hogy szeretem Busht. Sajnos egy kvázidöntetlen eredménynél nem túl szépen csaklizta el Al "I used to be the next president of the US" Gore-tól az elnökséget (habár az sem egyértelmű, hogy végül nem őt hozták volna ki győztesnek), a saját klánját hízlalja az olajbiznisszel stb. Arról nem is szólva, h Putyint sokkal intelligensebbnek tartom nála. De azért vegyük már észre, hogy nem Bush az, aki börtönbe zárja vagy megmérgezi a politikai ellenfeleit! (Az olajbiznisszel kapcsolatban inkább nem hasonlítgassunk.)

Szóval engem sok mindenről meg lehetne győzni, de kérlek titeket, nehogy már ezekkel az ostoba manipulatív módszerekkel kísérletezzetek! Nézzük már egymást felnőtt embernek!

Köszönöm.

süti beállítások módosítása